Автономният работнически синдикат се присъедини към Международната работническа асоциация

IWA logo

На 25-тия, юбилеен (90 години от основаването) конгрес на Международната работническа асоциация, провел се от 6-ти до 8-ми декември 2013г, във Валенсия, Испания, нашият Автономен работнически синдикат, се асоциира към международното работническо сдружение и получи статут на “приятел на МРА”, преди пълноправното членство.

Международната работническа асоциация е основана в Берлин, на конгрес, започнал през декември 1922г,  продължил и през януари 1923г  и оттогава до сега обединява революционни синдикати от цял свят.

Днес, в МРА членуват организации от Испания, Италия, Австралия, Норвегия, Аржентина, Бразилия, Полша, Сърбия, Словакия, Русия, Великобритания, Франция, Португалия и Германия, а като “приятели на МРА”  са синдикати от Колумбия, Чили, Австрия и вече  България.

Повече за МРА на официалния сайт на организацията:

http://www.iwa-ait.org/

Създадената през 1922г, в Берлин международна организация, се явява пряк наследник и продължител на делото на основаната на 28 септември 1864г, в “Сейнт Мартенс Хол” в Лондон, Международна работническа асоциация, влязла в историята и с името “Първи Интернационал”.

Освобождението на работниците е дело на самите работници! Един свят, една борба!

bakuninМихаил Бакунин говори пред конгреса на Първия Интернационал в Базел, Швейцария, 1869г.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *