Протест на животновъди пред Земеделското министерство

Около 300 души от цялата страна се събраха на протест пред Министерство на земеделието и храните във връзка с опростяване на санкциите за неправомерно заявени субсидии за обработваеми площи.

Протестиращите искаха незабавна проверка на сектор „Агроекология” към Държавния фонд „Земеделие”. Към министерството беше отправено питане защо до настоящия момент няма разгледан нито един проект и няма извършено нито едно плащане за 2010 г. Те настояваха да бъде потърсена отговорност на служителите забавили писмата с проектите, като уточниха, че крайният срок за тях е бил 9 септември 2010 г. Другите им искания бяха за незабавно изплащане на субсидиите за фермери в планинските и необлагодетелствани райони. Беше поискана и оставката на земеделския министър Мирослав Найденов.

Протестиращите земеделци и животновъди бяха донесли пред министерството малък ковчег с пръст, който символизира загиването на селското стопанство в България.

Демонстрантите издигнаха плакати с надписи „Д-р Найденов – ликвидатор на животновъдството” и „Г-н Борисов, ако е възможно, спрете ликвидирането на животновъдите”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *