Столична община дава предизборно пари за строеж на църкви

По предложение на столичния кмет Йорданка Фандъкова общината ще отпусне 270 000 лева за изграждане, ремонт и реконструкция на шест църковни храма в София.

100 000 лева ще бъдат отпуснати за ремонт на църквите в гробищните комплекси „Малашевци” и „Бакърена фабрика”. Други 100 000 лева ще бъдат дадени за довършителните ремонтни дейности в църквата в „Южния парк” и църквата в село Владая. 60 000 лева ще отидат за приключване на строежа на арменската църква „Света Богородица” и 10 000 лева за църква в столичния квартал „Младост 3”.

Предизборния цинизъм на софийските общинари воглаве с кметицата Фандъкова е направо похвален. На всички ни е пределно ясно, как ще се натискат след като бъдат готови храмовете да „прерязват ленти” и да целуват ръце на охранени попове, возещи се в луксозни коли и говорещи по скъпи мобилни телефони.

Но, както казват старите хора, това са „грешни пари хвърлени на вятъра”. По наше скромно мнение тези средства биха могли да бъдат предоставени на редица столични училища и детски градини, които с мъка ще закърпят бюджетите си до края на годината.

 

One thought on “Столична община дава предизборно пари за строеж на църкви

  • June 1, 2011 at 11:32 am
    Permalink

    АЗ ПЪК НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ ЗА ЦЪРКВИ, ВМЕСТО ТОВА ПОСТРОЙТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, РЕМОНТИРАЙТЕ УЧИЛИЩА И ЧИТАЛИЩА…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *