Призив за членство

Колеги и приятели,

Обръщам се към онези от вас, на които АРК е помогнал в труден момент, въпреки, че не сте член на организацията. Сигурни сме, че сме ви убедили в борбеността ни и в необходимостта да бъдем заедно със съмишленици в такива моменти.
Историята на синдикализма ни дава ясни примери, че хората на наемния труд, работниците и служителите трябва да се синдикализират, за да не са сами и да получат подкрепа и адекватна помощ в труден момент на синдикална борба. Сам човек няма как да се бори и победи. Капиталът и работодателите имат силни средства за сплашване и натиск. Вие се убедихте самите, че АРК няма нищо общо като практика с казионните и мимикриращи синдикати.
Ето защо ви подканяме да станете наши членове.
Имате възможност да сте член в Секция в близък до вас град или самостоятелно. В първия случай членският внос ще се ползва по-активно от секцията, а във втория – ще се влива в общата каса и ще подпомага общите дейности на организацията. Сами разбирате, че символичният членски внос е за поддръжка на дейността на синдиката и не възнамеряваме да ви убеждаваме в неговата необходимост.
АРК не е като казионните синдикати. Ние помагаме и на хора, които не са наши членове. Разчитаме, че те сами ще достигнат до осъзнаването на необходимостта за членство в синдиката.
Споделяйте с нас казуси и проблеми във вашата работа в България или чужбина. Ние имаме отлична комуникация и връзка с братски синдикати в ЕС. Споделянето на проблеми и практики ще ни помогне да подобрим работата си и синдикалната борба.
Приканваме ви също така да станете членове на групата на АРК във Фейсбук.
Приятели и колеги, не се колебайте. С АРК ще добиете самочувствие и сигурност. Поискайте бланка за членство, свързвайки се с нас на посочените контакти.
Заедно ще победим!