10 милиона евро потъват в офшорни сметки

Над 10 милиона евро са потънали в офшорни банкови сметки в Кипър след сделката, която беше направена през септември 2010 г. между Аустрия Телеком (собственик на мобилния оператор М-Тел) и кабелните оператори  ” Спектрум нет” и “Мегалан”, съобщава вестник „Супер 19”, цитиран от Информационна агенция „Блиц”. Тогава М-Тел ги закупи за рекордната сума от 72 милиона, която според специалисти е била страшно висока и с десетилетия няма да може да бъде покрита. Те правят сметката, че при закупувнето на мрежи с 89 000 абонати това прави около 800 евро, средно на абонат. Според тях парите са прехвърлени със знанието на изпълнителния директор на М-Тел Андреас Маерхофер.

Наблюдатели обаче твърдят, че чрез тази сделка има възможност да се оттърве избягалия в чужбина олигарх Иво Прокопиев, който държеше над 50% от” Спектрум нет”.

Мобилният оператор М-Тел се прослави в България с лошото си и нелоялно отношение към своите абонати. Дълго време той не изпращаше фактури за платени сметки, впоследствие клиентите започнаха да получават по 3-4 накуп, в голямата си част объркани или сгрешени.

Преди време същият мобилен оператор се погаври с паметта на покойната известна българска народна певица Надка Караджова, като пет месеца след нейната кончина продължава да и изпраща фактури и писма. Съпругът на Караджова, акордеонистът Стефан Костов заявил пред медии, че няколко пъти е ходил в централата на М-Тел, да потърси решение на въпроса, но срещнал само затворени врати, протакания и лъжи, съобщава агенция “Блиц”.

One thought on “10 милиона евро потъват в офшорни сметки

  • May 28, 2011 at 11:42 pm
    Permalink

    Явно договорите с МТел не само, че са самопродължаеми, ами са и следсмъртни!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *