Анархосиндикалистите от Солидарна Федерация се присъединяват към стачката #OneDayWithoutUs

Ливърпулската Солидарна Федерация излиза в подкрепа на националната кампания #OneDayWithoutUs, като организира шествие срещу криминализирането на работниците мигранти на 20 февруари – понеделник  в 18:00 пред Лицея ( 1 Bold Street, L1 4NW)

СПРЕТЕ криминализацията на работниците-мигранти

Докато шефове, наемодатели и политици стават все по-богати и по-силни, ние сме изправени пред ниски заплати, нулево-часови договори, агенции за временна работа, съкращения, скъпи наеми, унищожаване на публичните услуги и отнемане на социални придобивки. Това се случва, защото някои хора са загубили здравословния навик да се обединяват и да отвърнат на удара подобаващо, както на своите работни места, така и в своите квартали. Като резултат от тази ситуация, мигрантите биват криминализирани; особено в последните години. Мигрантите са представяни като риск за икономиката, сигурността и културата.

Сега всички големи партии са се впуснали в обсъждания за това, колко необходимо е да се затворят границите. За тези партии, мигрантите са просто още една точка в тяхната изборна пропаганда. Истината е, че никой не иска да се отърве от мигрантите. Това, което те искат, е евтина работна ръка, съставена от уязвими и уплашени хора. Някои мениджъри смятат, че най-добрият начин да получат евтини работници е да останем в ЕС, а други смятат, че начинът е да го напуснем … Сега, правителството използва мигрантите като разменна монета в преговорите за единния пазар.

Всички те се опитват да поставят работниците един срещу друг, за да не осъзнаем, че истинският проблем са техните политики на строги икономии и остеритет и тяхното консуматорско и индивидуалистическо общество, което разрушава живота ни и нашите общности. Това, което те искат повече от всичко, е да ни попречат да бъдем обединени и да отвърнем на техните атаки.

Защото истината е, че работниците мигранти не са в очакване на някакви подаяния. Те са заети с борба за по-добри условия на труд и живот. Конфликтите в Лондонските университети, в Topshop, в John Lewis, в Harrods или в Deliveroo са само част от борбите, водени от мигрантите, които няма да видите по мейнстрийм медиите.

Победите, постигнати от работниците мигранти са победи за всички, включително и за вас. Ние не се нуждаем от вашата симпатия, а от директна подкрепа. Защото смятаме, че основния ни проблем не е Brexit, Доналд Тръмп, UKIP, Льо Пен или Торите, основният ни проблем е нашият страх и липса на организация.

МИГРАНТИ И МЕСТНИ РАБОТНИЦИ – ОТВЪРНЕТЕ НА УДАРА!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *