АРС и работници от Макс Телеком блокираха централата на компанията

Днес, на 24.03 бившите служители на Макс Телеком, заедно със синдикалисти от АРС, излязоха на протест с искане за незабавно изплащане на всички дължими заплати. Протестът  започна в 10 ч. пред офиса на Макс Телеком на Христофор Колумб 80.  Макс Телеком дължи по няколко заплати на над 150 души и от ръководството смятат за възможно да не ги изплатят, но работниците са твърдо решени да им покажат че това няма да стане! Събраха се около 50 души, които обсадиха сградата със скандирания “Заплати!” и “Макс телеком, искаме си заплатите!”.

Протестиращите работници прочетоха декларация с искане да бъдат изплатени дължимите им заплати и осигуровки, след което блокираха кръстовището пресичайки на пешеходните пътеки. Мениджърите на компанията решиха да се скрият от недоволството на хората. Така, опразнената сграда бе атакувана от протестиращите работници и синдикалисти, които облепиха с лепенки и плакати входа на офис сградата и офиса на компанията.

“Помиярите от ръководството си бяха пуснали отпуск и в офиса нямаше никого, което ни принуди да оставим посланията си по заключените врати на помещенията. Символично блокирахме пътя към терминал 2, пресичайки непрестанно на пешеходната пътека. Ако не платят заплатите, следвашият път няма да е толкова “символично”! Няма повече да търпим тази гавра с нашия труд! Незабавно изплащане на всички дължими заплати!”

Протестът продължи повече от час и половина и бе отразен от няколко национални медии. Работниците от Макс Телеком имат намерение да продължат с протестите и блокадите, докато не получат дължимите им заплати и обезщетения. Припомняме, че ръководството и собствениците на колабиращата компанията оставиха 150 души без заплати. Възнагражденията не са изплащани от ноември, а някои работници не са получавали пари от лятото. Макс Телеком се представлява от г-н Андрей Расийски и е собственост на г-н Даниел Купсин. Компанията дължи на всеки един от работниците по минимум 2-3 работни заплати.

Борбата продължава!

https://www.youtube.com/watch?v=Rnjp6y4-cZc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *