Испания: 26 септември – мобилизация на CNT срещу пенсионната реформа

logo26smini

Националната Конфедерация на Труда (CNT), решително отхвърля всички предложения за реформа в сегашната пенсионна система и се обявява против каквото и да е орязване на размера на сегашните пенсии. Пенсионната реформа е мярка, която е предприета от правителството и се подкрепя от Съюза на работодателите.

“CCOO” (синдикална организация, създадена през 1974 година) и “UGT” (Генерален съюз на работниците) се афишират като представители и говорители на всички работници. Крайната цел на двете организации, всъщност е да започнат да водят преговори с правителството и със Съюза на работодателите и на практика да изострят бедността и мизерията, в които живеят испанските пенсионери.

Националната Конфедерация на Труда отхвърля също така и “коалицията от Толедо”, която е формирана от политически партии, чиновници и официални синдикални организации. Тази коалиция много отдавна е доказала, че не е нищо друго, освен механизъм за ограбване и унищожаване на малкото права, останали на работническата класа.

В четвъртък, на 26 септември, ние,  Националната Конфедерация на Труда, ще излезем на улиците и ще се обявим против пенсионната реформа и против орязването на пенсиите. Приканваме всички да се присъединят към нас и заедно да се борим против една нова агресия от страна на системата срещу нашите права и условия на живот.

cartel_pensiones_0

26 септември е Ден на борба против пенсионната реформа! Участвай!

Нека да излезем на този протест и да подкрепим революционното движение!

 

Постоянен секретариат на конфедеративния комитет на Националната конфедерация на труда (CNT – AIT)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *