Международна седмица на солидарност с VIO.ME

905596_10153826754632249_6539290601327474577_o

В резултат на правната битка водена срещу работниците от окупираната и поставена под работнически контрол фабрика VIOME в Солун, Гърция, назначена от държавата комисия организира серия от търгове с цел ликвидиране на парцела, върху която фабриката VIOME се намира. Възможната продажба на земята ще създаде правното основание  работниците от фабриката да бъдат изгонени.

Въпреки, че работниците и солидарната асамблея взеха решение да отстояват позицията си и да защитават фабриката при всички възможни обстоятелства, тръжния процес представлява заплаха и изисква мобилизация, за да бъде предотвратена. Първата стъпка е да се блокира, чрез преки действия, първият такъв търг, който е програмиран за 26 ноември. Ето защо ние се обръщаме към вас, за да помолим за помощ и мобилизация да окажем натиск върху правителството да задоволи дългогодишните искания на работниците VIOME за легализиране на своята дейност, чрез експроприация на фабриката и прехвърляне на собствеността й в ръцете на кооператива на работниците от VIOME , който ще оперира хоризонтално и чрез работническо самоуправление, както го прави вече в продължение на 3 години.

Ние апелираме за международна седмица на солидарност, от  17-ти до 24-ти ноември.

Ние ви призоваваме да подпишете резолюцията по-долу, като въведете вашите данни (име, колектив, град/държава) и я изпратите на protbiometal@gmail.com, или още по-добре, да я предадете в най-близкото гръцко посолство или консулство изисквайки, тя да се препрати към гръцкото Министерство на Труда.

Ние приветстваме всички международни актове на солидарност, особено такива, които включват ненасилствено пряко действие срещу гръцките посолства по света.

Ние ви призоваваме да организирате прожекции на този 30-минутен документален филм от D.Azzellini и O.Ressler, с подробно описание на борбата на работниците от VIOME чрез интервюта и участие в техните асамблеи. (английски субтитри са включени): https://youtu.be/2Fg2akSUvFM

Можете да ни изпратите съобщения от вашите събития и / или снимки, за да бъдат качени на уебсайта VIOME’s, на protbiometal@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *