ПОЗИЦИЯ НА АРК ВЪВ ВРЪЗКА С ГЛОБАЛНАТА ПАНДЕМИЯ И ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Ситуацията е повече от сериозна и не трябва да бъде подценявана. Разпространението на вируса ще има тежки последствия върху българския народ и икономиката.
Неолибералният капитализъм е много по-страшен вирус. Унищожава социалните системи, здравеопазването. Унищожава социалните връзки, пропагандира индивидуализъм, егоизъм и консуматорство.
Не е изненада, че заразата тръгна именно от северозападна България, където социалното опустошение изхвърли населението в принудителна трудова миграция, и по-конкретно в Италия.
На фона на хаотичните действия на властта, АРК призовава хората да се сплотят, да бъдат солидарни по между си, да бъдат солидарни с лекари, медицински специалисти, санитари и всички здравни работници, които са на първата линия.
Да покажем култура и отношения на човешки същества, а не на хомо неолибераликус, който се бие за тоалетна хартия по молове и хипермаркети…
Предупреждаваме властите и цялата управляваща класа, че ако използват извънредното положение за политически цели или за ограничаване на правата и свободите на българските граждани, ще срещнат отпор, който не са очаквали.
ИК на Автономна Работническа Конфедерация
13.03.2020