Протест на АРС (София) срещу безобразията на “Топлофикация”

1904116_658644864181594_237316052_n

На 13-ти февруари 2014г, пред сградата на Столична община на ул. Московска 33, софийската секция на Автономния работнически синдикат организира протест срещу “абсурда наречен “Топлофикация-София”.

Беше прочетена позиция на секцията в която се анализира ситуацията около софийското топлофикационно дружество и се предлага следния изход:

“-          Дружеството се обявява в несъстоятелност, държавата да  национализира  дълговете към държавния БЕХ (Български енергиен холдинг). Дълговете на абонатите се анулират, всички дела и искове се прекратяват.

–          Създава се ново, общинско дружество, което функционира вътрешно на принципа на Работническия контрол, чрез взимане на решения, касаещи процеса на работа на общи събрания с участие на всички служители. Общественият контрол може да се осъществя чрез надзорен съвет на доброволни начала, съставен от представители на колектива на дружеството и специалисти от бранша. Пълна прозрачност на документацията на новото  дружество и свободен достъп до нея,  и в интернет и на хартия.

–          Премахване на топлинното счетоводство.

–          Незабавно и неколкократно намаляване на цените на парното.

–          Започване на разследване срещу всички ръководства на „Топлофикация – София” от началото на Прехода и привличане на виновните под съдебна отговорност за извършените тежки престъпления.”

1601361_659279097451504_1146733333_n

Позицията на АРС – София завършва така:

“Борбата за връщане на обществените услуги под обществен контрол е започнала и никакви номера от селски вечеринки, медийни манипулации, политическата конюнктура или репресии,  могат да я спрат!

 

За социализация и работнически контрол!

Обществените услуги – обществена собственост!

Социална борба без компромиси!”

Изказване на протеста направи и експертът по далаверите на ЧЕЗ, Топлофикация и подобни, интелектуалецът Радко Ханджиев.

 Преди началото на проявата, нисичък и добре облечен господин, който стоеше малко встрани, започна да подвиква, ръкомаха и апострофира по адрес на събралите се хора. Същият се представи пред организаторите от АРС,  като “главен експерт по сигурността на Столична община”, но “впечатлени” от високата му “титла” не му запомниха името, за това не го прилагаме. Въпросният провокатор беше игнориран и протеста премина без инциденти.

ScreenHunter_92 Mar. 03 14.18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *