Трудова злополука в подлеза на НДК

Трима строителни работници на фирма „Трейс” бяха затрупани от бетонни плочи около 9 часа на 9 май 2011 г. в подлеза на Националния дворец на културата в столицата. Единият от пострадалите е с опасност за живота. Те са работили в помещение, което трябва да отвежда гражданите на София към новостроящата се там станция на метрото. При разбиването на подпорна стена големи парчета бетон и мазилка повличат строителното скеле и затрупват работниците.

Двама от пострадалите са транспортирани веднага в институт „Пирогов”, където им е оказана спешна помощ. Лекари заявиха пред медиите, че единият пострадал е с контузия на мозъка, счупен череп и натрошени лицеви кости. Има опасност за живота му. Другият е със счупен таз и е настанен в травматологията.

Пред медиите началникът на дирекция „Контрол и строителство” архитект Влади Калинов е заявил, че не знае нищо за инцидента и че след като е обиколил района не е видял срутване на плочи и мазилка.

По-късно обаче от пресцентъра на Столична община потвърдиха за случая. С разследване на инцидента са се заели служители на „Главна инспекция по труда” и полицията. Очаква се на фирмата строител да и бъде наложена най-тежката санкция за нарушаване условията на труд.

Източници: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=884641

http://bnt.bg/bg/news/view/52533/trima_postradaha_pri_trudova_zlopoluka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *