Работещи във варненските заведения на протест

Готвачи и работници от заведенията организирани в Комитета на българските готвачи и Автономна Работническа Конфедерация излизаме на протест с искания за спешни мерки в подкрепа на работещите в бранша. Призоваваме работещите във варненските заведения да се включат в протестните действия. Исканията ни са насочени към осигуряването на доходи и сигурност за работниците по време на извънредното положение.

Настояваме да бъде осигурена една минимална заплата на член от домакинство до края на извънредното положение за всеки засегнат работник, независимо дали е в неплатен отпуск или съкратен.

Банкови гаранции за отложено плащане на финансовите институции, бързи кредити и битови сметки, бързи ипотечни и потребителски кредити.

Забрана на наемодатели за принудително прекратяване на договор и неморално отношение по време на извънредното положение.

Задължаване на всеки един работодател да изплати изцяло дължимата заплата на работника си. В противен случай да я заплати в двоен размер плюс солидна глоба за да се предотвратят злоупотреби с работниците.

Протестът на работниците, желаещи да покрепят исканията, е насрочен за петък, 27 ноември, от 19 часа пред Община Варна.