Българите не вярват на полицията и съда

Според проучване на общественото мнение направено от „Центъра за изследване на демокрацията” българите имат най-ниското доверие към МВР и съдебната власт в Европейския съюз. Те вярват, че полицията преследва и залавя само бедни хора, а съдиите нарочно правят грешки за да бъдат освободени виновните.

43,6% дават „добра оценка” на МВР. Положителното отношение към съда е едва 18,7%.

72,7% от българите вярват, че е по-вероятно да бъде осъден беден човек отколкото богат. 56% пък са на мнение, че съдиите се влияят от политически натиск.

Негативната оценка на гражданите се дължи на мнението им, че двете власти са силно корумпирани. 90% от българите вярват, че полицията взима подкупи. За съда това мнение е на 95% от хората.

One thought on “Българите не вярват на полицията и съда

  • May 16, 2011 at 11:58 am
    Permalink

    Когато цифрите говорят сами, не е нужно г-н или др.министър на вътрешните работи Цецо Цветанов да открива топлата вода чрез “бомбастични, шокиращи” направо изявления и “открития”.Наскоро въпросния министър, консултант получаващ за безценни (явно) на час мъдри съвети, срещу които е получавал крупни суми , мълчеше като комунист пред Сталин.Простият ни народ разбра, че имало два вида правораздаване – едно за бедни и едно за богати. Какво просветление!!! Да казвам, че е всеизвестен този факт, е абсолютно излишно.Трагедията е, че същият тоя министър така и се размина неслучайно със сляпата – в България,направо кьорава Темида във връзка с имотите му.Но виж щом Ковачки ощетява народа с 16 милиона лв.и получава присъда ,еквивалентна на почитател на марихуаната, задържан с 3 грама трябва да подкрепим народното недоволство.Ако някой “параноик” или любител на “конспирациите” съзира в това тенденциозна общодължавна политика спрямо едни за сметка на други, добре ще е да си припомни мъдрият пандизчийски фолклор. “ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *