Окупирай Централна гара – протест срещу приватизацията на БДЖ

 

Гражданската инициатива “За обществен релсов транспорт” организира днес, 12.07.2102, от 18 часа под часовника на Централна гара, протест срещу приватизацията на БДЖ.

 

Защо БДЖ не трябва да се приватизира?

– защото никой не е питал българския народ, който е истинският собственик на БДЖ дали иска да продава своята собственост. Това е все едно някой да продаде вашето жилище без ваше съгласие ………..
– защото приватизацията в България е синоним на ликвидация
– защото БДЖ „Товарни превози” е последната компания, която може да издърпа икономиката на България от кризата и да носи свежи приходи от международен пътнически и товарен транспорт.
– защото продажбата ще създаде частен монопол, тъй като 85% от пазара на товарните железопътни превози принадлежи на компанията. Ще се повтори сценарият с Нефтохим и завишените цени на горивата, Чез, EVN, EON и повишението на цените на тока без никакви инвестиции, Софийска вода, която повиши водата в София с над 300%, Витоша ски, която си позволи да извива ръцете на Българската държава и провали цял ски сезон като спря лифтовете на Витоша и иска да застрои и изсече стотици декари гори!!!
– Защото дружеството ще бъде продадено за сума гравитираща между 100 и 200 млн. лв., при положение, че годишната му печалба е 150 млн.лв Това ще ощети българската държава с над 1 милиард лева за срок от 10 години.
– Защото Холдинг БДЖ има дългове от над 800 млн. лв., натрупани основно благодарение на заем от времето на министър Николай Василев и машинации на международните финансови пазари. Тези пари след продажбата ще трябва да ги извадим НИЕ българските граждани от нашия джоб.
– Най-качествените локомотиви ще бъдат продадени заедно с БДЖ „Товарни превози”, това допълнително ще обезкърви „Пътнически превози” и ще доведе до неминуемия фалит на дружеството, поради това, че то и в момента работи на загуба…..

Защо искаме оставката на министъра транспорта и на всички ръководители в БДЖ?
– защото водят БДЖ умишлено към фалит
– защото от година и половина са напълно замразени всички инвестиции в компанията, включително и ремонтът на вагони, а господата настояват дори да се режат товарни вагони, въпреки ежедневния недостиг на между 100 и 200 вагона.
– Защото непрекъснато се режат и унищожават годни вагони и локомотиви за скрап
– защото клеветят публично компанията, на която са ръководители
– защото обвиняват обикновените ж.п. служители в далавери, при положение, че кражбите се вършат с мълчаливото съгласие на ръководителите на компанията

http://www.facebook.com/events/333987146684043/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *