Писмо до Камен Коцев, управител на “Селект Трейд” ООД

Г-н Коцев,

С интерес прочетохме изпратеното от Вас писмо до медиите, публикувано след протестите на бившите служители на “Пикадили” в София и Варна на 11.07.2017.
Радваме се да разберем, че все пак съществувате в пространството, тъй като от месеци сте неоткриваем.
По истеричният тон на писмото Ви разбираме също, че не се чувствате твърде недосегаеми – нито Вие, нито Вашите началници, съучастници и колеги от ръководството на “Селект Трейд” и “Пикадили”. И с право!

От Автономен Работнически Синдикат подкрепяме и ще подкрепяме до пълна победа бившите работници на “Пикадили”. Протестите, стачките и акциите срещу Вас ще спрат, когато всички работници получат изцяло всички заработени заплати, осигуровки и обезщетения и когато Вие, и останалите отговорници и автори на грабежа не понесете пълна отговорност за действията си.

Тъй като ние от АРС следим случая и сме във връзка с работниците от самото начало на протестите ще отговорим на написаното от Вас следното:

1. “Селект Трейд” е участник във умишления фалит на “Пикадили”, отговоря за целенасоченото източване на капиталите на дружеството и ограбването на 700 свои работници. Вашата фирма има дългогодишен опит с фалиране и източване на фирми – помним “София ленд” и “Карфур”.
Това не е клевета, а констатация на факти.

2. Проблемите с Инвестбанк по никакъв начин не Ви освобождават от задължението да плащате заплати и осигуровки на работниците.
“Селект Трейд” продължава да дължи заплати, обезщетения и отпуски на всички самосъкратили се и на доброволно напусналите от ноември до март.

3. Забавянето на заплатите не е 1-2 дни, а от м.март до днешна дата.

4. Вина за затварянето на магазините имат управляващите фирмата, които не са си погасили дълга към Инвестбанк. На 19.03.2017г вечерта бе пуснат имейл от регионалният мениджър Тихомир Димитров,в който пише, че от 20.03.2017 г. всички магазини ще бъдат затворени до второ нареждане.
На 20.03.2017г всички магазини са заключени с катинари на Инвестбанк и работниците дори не получават разрешение за достъп, за да си вземат личните вещи.

5. В последните месеци, в които все още работят магазините, са отклонявани средства от оборотите им. Малка част от тях отива в банката, а голяма част се взима на ръка и потъва неизвестно къде.
Сметките на фирмата се изпразват. Това говори за умишлено източване.

Отговорни за разрухата на “Пикадили” сте Вие, Никола Лазаров и Валентин Попов, Десислав Попов, Таня Косева-Бошова, Петко Захариев, Симона Станева и ще ви се наложи понесете отговорност за престъпните си действия.
Този път няма да ви се размине.

 

Автономен Работнически Синдикат

13.07.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *