АРС-Варна в подкрепа на работниците от ф-ма “Ванчелоти” ЕООД

574869_503278866384862_46367392_n

Автономен Работнически Синдикат – секция Варна, изразява солидарност с работниците от нощния бар във хотел “Интернационал” във Варна и подкрепя справедливата борба за изплащане на дължимите им заплати.

Призоваваме всички бивши и настоящи работници в хотела, ощетени от наемателя, фирма Ванчелоти ЕООД , както и всички граждани загрижени за съдбата на своите колеги, приятели и роднини, ставащи жертва на измами по българските курорти, да се включат активно в протестите.

Следващия протест ще се проведе на 8-ми март 2015г, пред хотел “Интернационал” курорт Златни Пясъци.

Ето и пълния текст на прес-съобщението публикувано от борещите се работници с техните искания:

– за пълно изплащане на дължимите им заплати.

– за извършване на пълна проверка от Община Варна на дейността на нощния бар в хотел “Интернационал”.

-за извършване на пълна проверка от Инспекцията по труда на дейността на нощен бар в хотел “Интернационал” и в частност за постоянната практика да се заблуждават работниците, че ще бъде подписан трудов договор в нарушение на чл.61, ал.1, чл62, ал.1, чл.63 от Кодекса на труда.

Ще бъде информирана обществеността за методите, с които си служи наемателя на Нощния бар за привличане на служители и последващото неплащане на договореното трудово възнаграждение.

Ще бъде сезирана Прокуратурата срещу г-н Иво Маринов за създаването на невярна представа на множество лица, че е наемател на Нощния бар в хотел “Интернационал” и че ще заплати определена сума за извършената от тях работа в бара. На протеста ще присъстват потърпевши лица и техните близки. Идеята ни е този протест да не бъде само срещу конкретната фирма, а да се превърне в обществена проява срещу некоректните работодатели в България като цяло.”

11039362_10204768647673896_1295787010_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *