Да спасим Железниците!

967962_10153093283899225_1438241031_n

През следващите два месеца държавата спира 140 влака. Ще последват съкращения и влошаване на транспортните връзки в страната. Ние няма да стоим безучастно, приемайки абсурдите по подготовката за приватизация на най-евтиният транспорт в България. Няма да позволим студенти, пенсионери и деца да не могат да се придвижват свободно. Ние виждаме съкращенията като акт на насилие срещу най-непривилигированата част от населението – работници, социално-слаби, деца и стари хора.

Автономен Работнически Синдикат призовава граждани, работници от БДЖ, автентични синдикалисти, студенти, пенсионери, ученици и всички, които искат БДЖ да не бъде приватизирано; всички,които не искат да се повишават цените на билетите; всички солидарни с работниците; всички, които са уморени от предателствата на държавния апарат и долните сделки с цел подаряване на общите блага, за които са работели поколения наред в ръцете на частни собственици с цел създаване на неконтролируеми монополи. ПОДКРЕПЕТЕ НИ В БОРБАТА ЗА СПАСЯВАНЕ НА БДЖ

КАК?
С каквото можете: пристъствие на организационни срещи, участие във вземане на решения по организацията на кампанията и протестите, изработване на банери и плакати, финансова подкрепа за материали, помощ в интернет информационната кампания, присъствие на протести и стачки.

КЪДЕ?

Работна и протестна група във фейсбук:
Организационни срещи:

Варна: Всеки Вторник и Четвъртък от 18:00; Събота от 13:00 в Солидарен Център, ул. София 1

В интернет, в седалищата на Автономен Работнически Синдикат (София, Варна), на улицата, на работното място, пред парламента, пред общината, на гарата….

КОГА?
От днес докато извоюваме правото си на достъпен транспорт!

Събития по градове, засега:

Варна: https://www.facebook.com/events/411461125677651/?source=1

Пазарджик –https://www.facebook.com/events/779655075442304/

Всяка събота от 14часа се събираме пред ЖП гара Варна , а на 31-ви януари излизаме всички заедно в големите и малките градове на страната!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *