Работодатели и банки затриха поредно работническо семейство

Атанас Велков е бивш работник в строителната фирма “Агромах” в Благоевград. Той работи във фирмата като монтьор, когато от ръководството започват да бавят с месеци заплатите на него и на колегите му. Фирмата спира да изплаща и удържаните от заплатата му погасителни вноски към кредита му. Изведнъж той получава посещение в дома си от съдия изпълнител и тогава разбира, че работодателят не е внасял вноските и жилището му ще бъде дадено на търг. Атанас веднага решава да замине за Германия като шофьор за да изработи бързо парите и да спаси апартамента на семейството. На новата работа като международен шофьор той прави курсове из цяла Европа. Миналата седмица (04.11.2017) получава инфаркт и умира. Според семейството му причините са притесненията за дълга и евентуалната загуба на жилището, както и прекомерното натоварване свързано с професията.

Фамилията е в шок от случилото се. Съпругата на Атанас Велков, Марияна е работничка в хипермаркет в кв. „Струмско“, има по-голям син, а дъщеря му е ученичка на 14-години.

„Баща ми умря толкова млад, само преди месец, на 16 септември, навърши 42 години, от силни притеснения по кредита, който изплащаха с майка ми Марияна, не можеше да приеме мисълта, че семейството ни ще остане на улицата без жилище”, разказа през сълзи пред местен ежедневник 21-годишният му син Явор, който работи като продавач-консултант в магазин за техника.

Почерненото семейство на Атанас Велков има нужда от помощ в трудната ситуация, в която е изпаднало.

Който желае, може да помогне.

Сметката е: 7000 1522253303,

IBAN BG 90 UNCR 7000 1522253303

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *