Стачката в БДЖ продължава

Втори ден продължава обявената безсрочна стачка на работещите в БДЖ. Според информация на протестиращите обстановката на по големите и възлови гари в страната днес е била следната:

В София тя започна с празна чакалня, изключени табла за информация и само две работещи каси. На един от пероните отново се състоя инпровизиран митинг на стачкуващи служители.

През пловдивската гара в стачния ден яха допуснати да преминат само четири влака. Международният влак Истанбул – Белград, който е пристигал със закъснение повече от един час е бил пропуснат, но впоследствие е бил задържан на гара Белово, където служителите на гарата също стачкуват.  2/3 от служителите на гара Пловдив са се включили ефективно в стачните действия. Импровизиран митинг се състоя на един от пероните.

Гарата в Стара Загора също беше блокирана и затворена от протестиращи железничари. На един от пероните се проведе спонтанен митинг.

На гарата в Горна Оряховица бяха задържани 25 влака.

3 влака пък бяха задържани на гарата в Русе.

Ж.п. гарите в Дупница и Благоевград също бяха блокирани от стачкуващи работници. Там билетните каси бяха отворени само за международните влакове, и то за тези, които пътуват извън времето за стачка от 08 до 16.00 ч.

Стачката продължава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *